Aktivity

Dejiny rozprávajú – exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

V piatok 7. 10. 2022 sa žiaci 4.A triedy zúčastnili na exkurzii v Múzeu holokaustu v Seredi. Na začiatku exkurzie boli žiaci formou pútavého výkladu oboznámení so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území. Následne si  pozreli vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Po prehliadke prvej expozície sa žiaci presunuli do ďalších.

V poslednej z nich prebehol WORKSHOP – život a deportácie zo seredského tábora. Žiaci boli rozdelení do skupín. Každá skupina dostala pracovné listy, pričom dve skupiny pracovali na rovnakej téme. Zadané témy boli: Život v tábore, Práca v tábore a Deportácie z tábora. Žiaci pracovali priamo v expozícii, využívali bádateľské metódy a skupinovú prácu. Každá skupina na základe zadaní a úloh vytvorila súvislý text, ktorý nakoniec od prezentovala ostatným spolužiakom.  

Na záver si pozreli krátky filmový dokument z cyklu Svedectvá preživších – výpoveď ženy, ktorá prežila a podala svedectvo o  koncentračnom tábore v Seredi. Veríme, že žiaci získali množstvo nových poznatkov a čas strávený na exkurzii prežili zmysluplne. 

Foto na >>Facebooku školy<<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.