AktivityArchív

Podmienky prezenčného vyučovania od januára 2021

Milí študenti, vážení zákonní zástupcovia,

isto ste zachytili informácie a usmernenia pre školy, ktoré predstavilo Ministerstvo školstva v súvislosti s návratom do škôl po vianočných prázdninách. Príslušný manuál má názov Návrat do škôl 2021 a je zverejnený v plnom znení na stránke Ministerstva školstva na tomto linku: https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/.

Okolnosti podmieňujúce návrat žiakov do škôl v januári sú zatiaľ ťažko predvídateľné. S rešpektom na vydané nariadenia a so snahou zariadiť čo najbezpečnejší návrat žiakov a pedagógov do škôl by sme vás radi informovali o svojom plánovanom postupe.

I. Postup školy

  • v čase od 4. do 9. januára 2021 bude vedenie školy sledovať situáciu a zaradenie regiónu v rámci COVID AUTOMATU. O výsledku vás budeme informovať.
  • V prípade, kedy bude návrat žiakov do školy podmienený negatívnym testom na ochorenie COVID – 19, budeme potrebovať vašu spoluprácu a flexibilitu. V čase 7. – 9. 1. 2021 zverejníme na Padlete školy dotazník, v ktorom budeme zisťovať, aký počet žiakov a zákonných zástupcov sa pred otvorením školy dokáže preukázať negatívnym testom.
  • 10. 1. 2021 po vyhodnotení výsledkov dotazníka zasadne riaditeľka školy, zriaďovateľ školy a rada školy a dohodnú sa na tom, akou formou bude prebiehať výučba od 11. januára 2021. Rozhodnutie bude zverejnené na stránke školy a na facebookovej stránke najneskôr o 16:00 v nedeľu, 10. januára 2021. To znamená, že o tom, či sa bude od pondelka vyučovať prezenčne alebo dištančne, sa rozhodne deň vopred. Uvedomujeme si, že takáto neistota a rozhodnutia na poslednú chvíľu sú náročné rovnako pre pedagógov, ktorí musia vzdelávací proces zabezpečiť, ale aj pre rodičov a žiakov. Ministerstvom nariadený termín testovania žiakov, pedagógov a zákonných zástupcov v termíne 7. – 9. 1. 2021 nám neumožňuje rozhodnúť sa skôr. Preto vás prosíme o pochopenie, súčinnosť a flexibilitu, aby sme to spolu zvládli čo najlepšie.

II. Testovanie

Ak bude návrat žiakov do škôl podmienený testovaním, bude prebiehať v termíne 7. – 9. 1. 2021. Testovaní budú zamestnanci, žiaci a aspoň jeden zákonný zástupca žijúci so žiakom v jednej domácnosti. Keďže do našej školy chodia žiaci z rôznych miest a dohromady troch krajov, škola neplánuje zriadiť vlastné mobilné odberové miesto v priestoroch školy a vyzývať všetkých žiakov a rodičov, aby sa otestovali výhradne tu, čo by si žiadalo nemalé organizačné a logistické úsilie. Možností je niekoľko:

  • oslovili sme Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Galante, ktorý nám prisľúbil spoluprácu pri testovaní žiakov, zamestnancov a zákonných zástupcov pred návratom do školy. Ak to bude aktuálne, o presnom čase a mieste testovania vás budeme informovať. Okrem toho vám odporúčame využiť aj ďalšie možnosti testovania:
    • v mieste bydliska alebo na mieste najbližšie k vášmu bydlisku,
    • na mieste pracoviska, ak testovanie zabezpečuje váš zamestnávateľ.

Vopred vám všetkým ďakujeme za porozumenie, spoluprácu a dôveru a veríme, že to spoločne v zdraví zvládneme.

Henrieta Drgová Petrovičová, riaditeľka školy

>> Celá správa vo formáte pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.