AktivityArchív

Dorotka

Tak ako každý mesiac, aj tentokrát sme my, členovia Červeného kríža a z programu Dorotka, navštívili našich kamarátov z Materskej školy. Tentokrát sme tam prišli s cieľom naučiť deti ako ošetriť zlomeninu ruky.

Toto stretnutie sme začali netradične vytváraním menoviek a pokračovali sme už klasicky porozprávaním Dorotkinej príhody, v tomto prípade o tom ako si zlomila ruku. Následne sme im ukazovali ako sa správne fixuje táto konkrétna zlomenina, popritom sme sa zahrali aj na múmie ( deti sme obviazali obväzom až nakoniec vyzerali ako múmie). Keď už sme začali s hraním, nemali sme potrebu to nejak kaziť a tak sme si zahrali ďalšiu hru, sochy.

Keďže naši kamaráti boli poslušný po celý čas odmenili sme ich cukríkmi. Na oplátku nás zase oni ponúkli ovocím, ktoré dostávajú každý deň ako olovrant. Nanešťastie sa nám už minul čas a museli sme škôlku opustiť a pobrať sa naspäť do školy.

Dorotka je program Mládeže Červeného kríža, ktorého úlohou je naučiť deti v materských školách prvú pomoc. Táto aktivita pozostáva z 10 návštev po dobu 10 mesiacov a zúčastňujú sa jej členovia Červeného kríža, ktorí sú vedení koordinátorom. Naša škola sa do tohto programu zapojila tento rok pomocou kurzu vedeného Červeným krížom, ktorý zabezpečil presne troch týchto koordinátorov, vďaka čomu sa nám podarilo tento program otvoriť v troch rôznych triedach materských škôlok.

Dominika Kamasová

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.